مونت موریلونیت و کاربردهای آن در صنایع دارویی و غذایی

نوع مقاله: مقاله علمی ترویجی

نویسندگان

گرگان

چکیده

مونت موریلونیت،‌ نانوذره‌‌ای رسی می‌باشد که عمده ترین فاز موجود در بنتونیت را تشکیل می‌دهد. این ماده، ارزان، دردسترس، بی‌خطر، غیرسمی و دوست‌دار محیط زیست می‌باشد. همچنین دارای ویژگی‌هایی نظیر سطح مخصوص زیاد، توانایی جذب بالا، قدرت تورم زیاد و ظرفیت تبادل کاتیونی زیاد است و بخاطر همین ویژگی‌های بی‌‌نظیری که دارد، مورد توجه صنایع و تحقیقات گوناگون قرار گرفته ‌‌‌است. تحقیقات زیادی برای استفاده از مونت موریلونیت به عنوان جاذب در پساب‌های صنعتی و در ترکیب با پلیمرها برای تولید نانوکامپوزیت برای فیلم‌ها و بسته بندی‌های مواد غذایی صورت گرفته‌است. همچنین استفاده از این نانوذرات به عنوان حامل دارو و بیوملکول‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مقاله، بررسی ساختار، ویژگی‌ها و کاربردهای مونت موریلونیت می‌باشد و به بررسی مقالات مختلف در این زمینه پرداخته می‌شود.

کلیدواژه‌ها